راهکارهای صداگیری خودرو؛ سریع و آسان

  • صداگیری خودرو چیست؟
  • صداگیری خودرو چقدر اهمیت دارد؟

ممکن است برای شما نیز بسیار پیش آمده باشد که داخل کابین خودرو صداهایی به گوشتان برسد که برایتان آزار دهنده و ناخوشایند باشد. در این شرایط لازم است با روش‌های صداگیری ماشین آشنا باشید تا از طریق حذف آن‌ها بتوانید در هنگام رانندگی احساس آرامش داشته باشید و این صداها را از خودروتان حذف کنید. عدم صدای داخل کابین خودرو نقش بسیاری در کیفیت رانندگی شما نیز ایفا می‌کند در حالیکه رانندگی با صدای خودرو شرایط استرسی و حواس پرتی را ایجاد می‌کند.

شایان ذکر است که هر چه خودرو، جدیدتر، باکیفیت‌تر و لوکس‌تر باشد، میزان صدای بدنه و کابین کمتر است. در ادامه این مطلب از وب سایت یکتا یدک به بررسی صداگیری خودرو و اتاق ماشین می‌پردازیم تا بدین نحو از رانندگی لذت بیشتری ببرید.

صداگیری موتور خودرو

لزوم صداگیری خودرو

کابین خودرو که ساختمان اصلی خودرو را تشکیل می‌دهد از بخش‌های بسیاری تشکیل شده است. این بخش از خودرو در اثر عواملی همچون طول زمان، ساختار بی‌کیفیت برخی از قطعات، وضعیت بد مسیر و جاده‌ها و رانندگی نامناسب سبب می‌شود تا دچار سر و صدای اضافی شود. این صداهای آزار دهنده سبب ایجاد حواس پرتی برای راننده نیز می‌گردد. از این رو در صورت ایجاد صدا در کابین خودرو بهتر است سریعا نسبت به رفع آن اقدام نمایید.

شاید برای شما جالب باشد:  راهنمای کامل خرابی خودرو در جاده+ 20 نکته ایمنی خرابی خودرو

از این رو مراحل صداگیری کابین خودرو عبارت است از:

تشخیص و یافتن منبع صدا

تغییر و اصلاح عایق بندی و درزگیری

تعمیر قسمت‌های دارای نقص

میزان تاثیر صدای خودرو در کیفیت رانندگی و سفر

همواره خودرو سازان تلاش می‌نمایند تا از میزان صدای داخل کابین و صدای بدنه ماشین بکاهند. از این رو طراحی سیستم تعلیق به منظور رفع سر و صدای خودرو را انجام داده‌اند و در صورتی که قطعات این سیستم به درستی در جای خود قرار گرفته باشند، کمترین میزان صدا شنیده می‌شود. مورد بعدی، تشخیص سلامت لاستیک‌ها است که از طریق تست لاستیک‌ها انجام می‌گیرد.

دلایل ایجاد صدا در خودرو

ایجاد صدا در کابین و بدنه خودرو ممکن است به دلایل مختلفی باشد، همچون :

  1. صداهای مربوط به موتور
  2. صداهای باد و عوامل محیطی
  3. صداهای مربوط به جاده که از طریق لاستیک به خودرو منتقل می‌گردد

نقش لاستیک‌ها در ایجاد صدا

لاستیک‌ها از دیگر بخش‌های مهم خودرو است که تاثیر بسیاری در ایمنی ماشین دارد. تاثیر کیفیت لاستیک‌ها در کاهش صدای خودرو بسیار زیاد است. در واقع، نوع خودرو و کیفیت آن در صداگیری خودرو و اتاق ماشین بسیار تاثیرگذار است.

صدای گیربکس هنگام تعویض دنده

صدای گیربکس مربوط به کلاچ است که در این صورت کلاچ باید تنظیم یا تعویض گردد. هم‌چنین تنظیم نبودن اهرم دنده و یا از بین رفتن دنده برنجی نیز از دیگر موارد صدای گیربکس می‌باشد.

صداگیری فرمان خودرو

صداگیری فرمان خودرو,صداگیری خودرو

ممکن است با چرخاندن فرمان، صدایی ایجاد شود که مربوط به پمپ هیدرولیک فرمان است. در چنین حالتی احتمال دارد مقدار روعن هیدرولیک فرمان کاهش یافته باشد که افزودن کمی روغن و هواگیری، مشکل را رفع می‌نماید.

راهکار صداگیری داخل کابین

روش صداگیری داخل کابین از طریق تعمیر بخش‌های دارای نقص و معیوب به بخش‌های مختلفی مربوط می‌شود. مواردی همچون عملکرد نامناسب سیستم‌های موتور، تهویه، اگزوز، لاستیک و.. می‌تواند موجب صدا در اتاق ماشین شود. روش‌های نگهداری از خودرو همچون تعویض به موقع روغن موتور، سبب می‌شود تا نقش بسیاری در کاهش صدای ماشین ایفا نماید.

شاید برای شما جالب باشد:  مقایسه ام جی 3 با ساندرو
صداگیری کابین خودرو
  1. صداگیری کابین خودرو از طریق کفپوش عایق صدا

به منظور نظافت بیشتر خودرو، از کفپوش‌های مخصوص استفاده می‌شود. اکثر این کفپوش‌ها، مانع ورود صدای بیرون به داخل ماشین نمی‌شوند از این رو بهتر است از کفپوش‌های عایق صدا استفاده شود. در نتیجه سبب کاهش صدای خودرو می‌گردد. در نتیجه این امر، مانع از نفوذ عوامل بیرونی همچون باد می‌گردد. این نوع از کفپوش‌ها از فوم عایق ساخته شده‌اند و صدا را جذب می‌نمایند.

  • استفاده از فوم عایق بازتابنده برای کاهش صدای خودرو

استفاده از فوم عایق بازتابنده، سبب می‌شود تا میزان صدا تا مقدار بسیار زیادی کاهش یابد. این فوم‌ها علاوه بر صدا از ورود هوای سرد در فصول سرد سال نیز جلوگیری می‌کنند.

  • عایق بندی صحیح و اصولی درب برای صداگیری درب خودرو

صداگیری درب خودرو، از مهم‌ترین امور برای کاهش صدا است. بهتر است بدانید که درب‌ها از ضعیف‌ترین ساختار برخوردارند و برای عایق بندی درب‌ها از کمترین مواد استفاده می‌شود تا میزان هزینه‌ها کاهش یابد از این رو گزینه بهتر این است که خودتان اقدامات لازم برای عایق بندی درب را انجام دهید.  

ذکر نکات اساسی برای صداگیری کابین خودرو

  • در صورتی که صداها به صورت مداوم از اتاق خودرو شنیده می‌شود، می‌تواند به منزله نقص و ایراد در بخش‌های مکانیکی خودرو باشد که باید سریعا نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
  • برای کفپوش ماشین، حتما از کفپوش عایق استفاده کنید و هرازگاهی چسب آن را چک کنید.
  • برای عایق بندی درب‌ها از افراد باتجربه و دارای سابقه کمک بگیرید.

 صداگیری اتاق پراید

مشکل صدای کابین برای خودرویی همچون پراید بسیار محتمل است از این رو در این بخش قصد داریم به صداگیری پراید بپردازیم تا در نتیجه آگاهی از این موارد، رانندگی لذت بخشی را تجربه نمایید.  

مراحل صداگیری اتاق پراید

مراحل صداگیری اتاق پراید از طریق بررسی برخی از سیستم‌های این خودرو انجام می‌گیرد همچون :

شاید برای شما جالب باشد:  توربین گیربکس اتومات+ 10 علل خرابی توربین

بررسی سیستم اگزوز

چک کردن اتصالات سیستم اگزوز ماشین پراید یکی از مهم‌ترین امور است چرا که بیشترین صدایی که به داخل کابین پراید می‌آید ناشی از همین سیستم می‌باشد. از این رو لازم است سیستم اگزوز و بست اگزوز بررسی شود. برای تشخیص این امر بهترین راه کمک از مکانیک است.

بررسی درزهای ماشین

باز شدن درزها یکی از مواردی است که سبب می‌شود تا صدای محیط و عوامل بیرونی در کابین شنیده شود. برای رفع این مشکل می‌توانید از نوارچسب‌های مخصوص استفاده نمایید.

هزینه صداگیری ماشین

بسته به نوع و مدل ماشین، هزینه صداگیری آن متفاوت می‌باشد. ماشین‌های سدان به نسبت کراس هزینه جداگانه‌ای دارند که با توجه به نوع قسمت مورد نیاز تعیین می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *